3/12 - grubblande

Är jag verkligen för känslig? Är det verkligen så? Är det något fel på min inställning, att jag är villig att hjälpa hela världen? Jag vet att det är en omöjlighet, men ibland så vill jag inte tro på det..
Jag sitter här och blir fly förbannad. Igen. Människors alla beteender. Folk som saknar det viktiga vett i huvudet, som kan göra en till en bra människa. Dom som inte förstår "behandla andra som du själv vill bli behandlad". Och även "behandla dig själv så som du egentligen är värd".  

Folksbeteender beror bara på sin familjsbakrund, den uppväxten som ges. Allt hänger på bakrunden, som kan ha gått i generationer. Det kan hålla på i all oändlighet, om man inte sätter ner foten, och har det mod som behövs för att erkänna för sig själv att det är fel.

Man borde egentligen inte hata de människor som behandlar andra illa. Det är bara att beklaga att dom har hamnat så snett. Vad skall man göra åt det lixom? Förut trodde jag att jag skulle kunna påverka dom genom att bara snacka om hur jävla fel det är. Men nu inser jag att det inte går. Det är så med allt, det är bara den personen som kan bestämma om han/hon vill ändra på sig. Visst kan vi kanske hjälpa dem att förstå, men den chansen är 50/50. Oftast inte.. På nått sätt måste dom hitta svaren i sig själva och göra sitt val, vare sig det är rätt eller fel.

3/12 - julhandel-diskution :P

Jag står här i vårat jätte fina bibliotek i skolan.. Usch så tråkigt jag har. För lite ointressant vetande så har vi precis haft samhällkunskap........ Jag gillar verkligen inte det! Tyvärr så funkar jag inye ihop med min lärare, så det kan väl bara bli dåligt? Orkar faktikt inte se på det positivt.. Fast naj! Nae nu måste jag skärpa mig, jag skall, nej måste kämpa för ett VG. Åh vad jag är schitzofren :P
´På samhällkunskapen idag så hade vi diskution, och jag blir helt trött på det! Vi snackade om julhandeln, och jag tog upp det där med miljöförstöringen, med julklappar som transporteras över hela jorden för att nå oss. Julhandeln ökar ju år för år, lika så barnarbetet. 
Och vad som mer är störande, är att eftersom vi handlar mer, destu mer måste man ju tillverka. Och vad önskar vi oss i julklapp? Typ världens mest onödiga saker! Som måste skapas i någon fabrik, som därav oxå är en bov till miljöförstöringen.  

Och vissa förstår ju inte det. "Åh julen är då en härlig tid, låt oss lägga ner 6000 per skalle, vad kan hända?" ekonomiskakriser! "Nejdå, vi tänker förnuftigt" växthuseffekten ökar! "en ända dag på året kan väl ändå inte göra någon skillnad? Julafton är julafon." Jo det gör det! Vi måste ju ha en jävla gräns! Lägg fan inte ner 6 miljarder på julhandel! Sånna stora siffror som man inte äns kan stava till är väl ändå inget man skall leva upp till?  

okej, jag säger inte att jag inte tycker om julen, men vi kan väl handla med måtta? Måste vi slå ett nytt rekord inom julhandeln varje år? Nej, det är tanken som räknas. Så skänk en tanke på omvärlden, och skit i den där jävla GPS:en.



Åh nu får jag åka hem! Mamma kommer nu :) Hallelujah!

1/12 - Faddergalan


Jag har varit nere och kollat på Faddergalan. Det är så starkt. Så mycket känslor. Jag blir så himla upprörd att att se att världen är så jävla orättvis. Så jävla orättvis! Och här sitter vi, med de mest oviktiga sakerna, vi köper hippa prylar, bara för att ha. Att vi ens lägger ner pengar på det är hemskt. Jag tycker att vi är jävligt onödigt bortskämda, lixom vi går och köper en nice iPod eller nått och tänker: Oj vad jag är lycklig nu, min absoluta livskamrat ever. (ta det inte personligt)
Men så sitter det oskyldiga människor med de mest orättvisa rättigheterna och äger inte ens ett hem. Dom har inte ett hem som varken skyddar eller värmer. Vart ligger deras trygghet hänn? Och det är nästan inte på tal om att de skall få en utbildning. Och vart kommer man i livet, utan att kunna läsa eller skriva?
Men det är ju inte bara det. Dom drabbas utav hemska sjukdomar och lider varje dag. Visst kan vi oxå göra det, men vi har ju resurser!! Och vad får dom?! Får dom läckra maskiner som botar dem? Nej. Visst finns det sjukhus, men om man bor mitt ute i öde marken flera mil ifrån och äger absolut ingenting, hur fan skall man bete sig då? Vi har ju allt, nästan för mycket! DET är sjukt. Så himla fel.


RSS 2.0