20/4 - Side by side

Åh vilken underbar dag det har varit!

Åkte hem till Simon vid lunch för att gå på släkt kalas, för hans farmor fyller 75 år. Jag var jättenervös innan, men det släppte när jag väl var där. Jag kom dit innan alla hade kommit, och så hjälpte jag till hemma hos familjen Hillbom.

Sedan rullade det in goa och glada släktingar :) Jag möttes av en jättestor kram av Simons farmor :) Åh, vad glad jag blev! Alla fastrar och farbröder och kusiner var väldigt trevliga och prat glada :D Så det var hur kul som helst!

Sen var det mat och det var ljuvligt. Gud va gott det var! Vi satt dessutom utamhus och solen låg på med en värmande effekt :) Jag har fått jättemycket färg nu, så jag har lite brunare partier där klänningen inte täckte.
Dagen har till min förvåning varit helt tröjlös :) hade ingen jacka eller kofta under hela dagen :)
Sen var det fotboll som gällde, as kul! Sen vattenkrig ;) hahah. Simon blötte ner hela mig, pilutta han!

Senare åkte alla hem till sitt och det blev kortspel med syskonen Hillbom :) Mys.

Så det har varit en superhärlig dag, och jag hoppas att det fortsätter på det viset hela veckan!

See you!
Lorentina ♥


16/4 - sjunker i adjektiv

Dålig dag idag. En usel dag. Jag mår under bra-strecket och sjunker bara längre och längre ned.

stress
okänslig
trött
kylig
låg
besviken
tung
sårbar
skitstövel
oengagerad
opålitlig
skam
ledsen
vilsen
oroad
hopplös

15/4 - spinner runt






309735-48

Känner mig trött, ensam och efterbliven. Tiden farar iväg och jag hinner inte med. Jag har så otroligt mycket att göra, men vad gör jag? Ingenting. Nej juste, ingenting.

Jag har skapat bilden ovan hur länge som helst nu. Fan. Ångrar att jag lade ner tid på det.


15/4 - våriga toner


Det här hörrni, det är världens underbaraste låt.
Jag var i H-bo och min mommo och jag gick till gramafonen och satte i en LP-skiva där det stod
"The Wings greatest" . Vi satte på det sista spåret som spelade upp låten "mull of kintyre".  
Och det var det vackraste jag har hört.




14/4 - you better stop me and my thinking

Igår filosiferade jag och pappa när vi lagade middag. Pappa hade köpt en hel kyckling och skulle stycka den. Jag la in en misstyckande kommentar när jag såg den nakna kycklingen utan huvud, utan ben, utan fjädrar. Jag började babbla om djurens rätt och hur förnedrande det är för t.ex hönan att ligga där på skärbredet utan sin värdighet och det som gör dem till en stolt fågel- fjärdrarna. Och sen om hur deras såkallade "liv" liknar ett helvete som endast leder till lidelse och därefter döden.

Pappa är bra, han tycker alltid det är intressant att lyssna på vad jag har att säga.

Sedan sa jag och pekade på kycklingens skinn, att det där kunde lika gärna ha varit vårat skinn. En á la människogryta.
Vi började sedan diskutera varför man inte åt människor, och varför människor har lyckas bli så högt uppsatta. Varför vi människor blev det enda djuret med både hjärna och kapacitet för att skapa. Tänk om delfinerna kunde leva på land, då hade säkert dom också kunnat skapat något enastående, med dess smarta tänkande. Och våra släktingar aporna, vi kommer ju ursprungligen från dem, men varför har inte alla apor utvecklas till människor? 

Vi började även fundera på om mänskligheten också skulle utrotas, precis som dinosaurierna, så att det skulle komma ännu en smartare art. Men människan har ju rustat upp med så mycket här i världen, som nog skulle klara av det mesta. Och tänk om vi inte hade skapat allt, och kommit på allt om gravitationen och alla kemiska ämnen, då hade vi inte varit bekymmrade över det som man bekymmrar sig över idag. Då hade vi inte skapat så mycket ont som gör världen heller. Tänk att bo i en grotta.

Sen kom vi vidare på den troligtvis förevigt olösta gåta; universum. Är verkligen univerum allting och helt oändligt? Borde i universum vara något så som allt annat? Undrar om det kanske finns fler solar, fler galaxer och fler liv? Det måste det ju finnas. Det kan inte bara vara vi i detta mörker. Vad finns det förbi mörkret, där vi inte kan se längre bort? Ett tomt oändligt hål. Det funkar inte! Hålet måste i sånna fall vara i något. Eller? 

USCH detta skrämmer mig. 

Tänk vad häftigt det hade varit att kunna få lösa den gåtan, att få veta hemligheten!
Men om man då visste om hur precis allt som existerar fungerar och meningen med det, även universum, då hade det inte varit någon gåta. Någonting att klura på. Vad är meningen med det då? 

Hm... ja nej. Jag och pappa kom fram till många teorier och tankar, men det hade varit drygt att skriva ner dem också. Så jag sätter punkt här på denna blogg. 

.

Ciao!
Lorentina


  


13/4 - Skönhetssömn

Klockan är tio i tio. Jag ser Simon som ligger och sover oskyldigt i sängen. Underbar.
Med trötta ögon sitter jag och försöker att plugga. Gav upp. Så jag ägnar min dyrbara tid att sitta här...

Igår var det väldigt trevligt. Det vara filmkväll hemma hos Nicke. Vi såg på  film, spelade lite och beställde pizza. Usch och fy för dom pointsen. Inte för att jag bryr mig om sånt, men det är inte så kul att klämma i sig en maträtt på 30 points, när det finns för 2. Lär nog inte bli ett resultat för mitt tränande denna vecka i alla fall...

Tio minuter tills jag skall väcka den vackra varelsen.


fem minuter.


Nu.


Take care,
Lorentina


11/4 - thinking a lot

jag är ett vrak. Jag är helt sönder gråten inifrån och ut. Jag såg på Gray's nyss.. Burk lämnade Christina på bröllopet. Nästan i samma stund som de skulle mötas på altaret! Åh nu börjar jag gråta igen.. Tänk den känslan, att bli lämnad helt ensam, utan svar, utan någonting förutom en sorg. Det är en fasa. Men den känslan dyker nog inte bara upp i det ögonblicket, det finns många andra olika exemplar. Jag tror att känslan är sig lik, hur man än blir lämnad. Åh jag hoppas att man aldrig får uppleva den. Vilken fruktansvärd obotlig chock.
Jag hoppas hellre på en obotlig kärlek, som aldrig dör ut.

Det känns jobbigt att medge att man är rädd för problem, händelser. När man sitter här själv och påminner andra att livet går vidare. Att man inte skall förutse problemen. Att man inte får tappa gnistan för livet bara för att man är rädd för något som inte har hänt. När man istället skall leva livet och ta tiden som den kommer. Ta hand om allting då, och att man skall tänka på det när det verkligen behövs. Varför lägga onödiga bördor på sinnet när man egenligen har sin unika stund att vara lycklig?



Men nu lämnar vi det här!

Jag är lite orolig över min helg. För jag gör inte så som jag hade tänkt mig, så som jag behöver. Men jag antar att jag prioriterar... Jag går hellre på filmkväll på lördag än att plugga in dum samhällkunskap.
Sen har jag ett litet dilemma om ikväll.. Vi tjejer skall hem till Annis, men jag vet inte om jag skall ta mig ut dit på något sätt eller om jag skall vara hemma och vila mig med familjen, så som jag hade tänkt. Det låter mer frestande att åka ut till alla underbara vänner. Men det jobbiga är resan dit och hem. Ja, det är nog ren lathet som ligger bakom mitt tänkande.
Men jag skall ta och prata med mamma och pappa och tigga om skjuts. Tyvärr är jag inte så populär i mammas värld för tillfället.. Men aja. Det löser sig. Jag skall ge det en chans i alla fall!   



Ta vara på er, hoppas att ni får en toppen helg!

All my love,
Lorentina

11/4 - Walking

Åh ljuva dag! Det smittar verkligen, tack och lov. 

Det är en bra dag, med en bra start. Inte för att den är speciell eller så, men den är bara.. så bra! Framför allt var det ju sol när man vaknade. I förrgår var det snö, idag är det sol. Lite skillnad där, så då kan det ju inte vara något annat än bra! 
Har även tagit en liten promenad när jag skulle möta ragnhild som gick till skolan idag. Så hälsan är på topp, med rensade lungor och vårdoft i kroppen. 

Och igår vaknade man vid 5 och gick ut och gjorde en power-walk-jogging tur i skogen. Det var minusgrader, men det blev snabbt varmt. 

Men oj, måste kila, skall träffa Simon :) 

Återkommer KANSKE ikväll! 

8/4 - du och jag

Du och jag har förmågan att tala med ord, om allt och inget- mellan himmel och jord.
Du och jag.
Undrar om det kommer att vara du och jag hand i hand tills graven? Fast framtiden är inte det som betyder något, utan det är detta nu. Att du och jag vet att det vi har är värt att kämpa för. Att det är något som vi inte vill förlora, så att vi tar vara på det varsamt.
Visst är det fascinerande hur människor kan skapa fantastiska relationer? För man utvecklar ju någonting. Man utvecklar sig själv med en annan människa. Man skapar tillit, en vänskap och trygghet. Som gör att man kan vara sig själv tillsammans med någon annan. Man kan bli så trygg i det att man kan få en hel framtid tillsammans. Liksom man lever inte ensam då, så man lär sig att lyssna och ta beslut tillsammans. Val är ju något som alla människor gör, men nu skall man göra ett val som påverkar två hela individer.
Oj.
Du och jag.

4/4 - värt guld

Det är sol och blå himmel! Det är kallt men det gör inget! Det ligger en dör fågel under lärarnas bänk, men fågeln har det säkert finare i himlen! Och jag är i skolan för tidigt, men jag är positiv ändå!

Sista skoldagen sen är det helg. Undrar varför man längtar så in i bängen till helgen? Jag tycker ju om att vara i skolan. Jag trivs här, och man har alltid något att göra. Dessutom träffar man roliga människor. Så varför sitter man och räknar ner till helgen?

Äh om ni undrar varför jag försöker göra skolan till något mer positivt, så är det för att jag tycker det är drygt att vakna på morgonen och sen önska att man fick sova lite längre och sedan tänka tanken på att man kanske skulle vara "sjuk" idag. Jag menar, det är mycket roligare om man vaknade på morgonen med ett stort leende på läpparna! 

Så nu försöker jag intala mig att föredra skolan. Man mår ju så mycket bättre utan negativitet!  

Aja, nu sitter jag i skolan. Klockan är tjugo i nio. Min första lektion börjar klockan ett.
Negativt: ingen sovmorgon, flera timmar i skolan i onödan.
Positivt: Jag har lite mer än fyra timmar att plugga, träffa fint folk och äta lunch länge. UTAN någon som helst bråska! Jippie för mig!


Diggi-loo diggi-ley, alla tittar på mig 
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley, himlen öppnade sig

Det är knappt man sina ögon tror
Åh, jag börjar nästan sväva
I mina gyllene skor



image43


Jag tror att det är värt guld att vara positiv!

3/4 - Kärleksdans

Låt våra hjärtan slå för varandra hela livet ut. Utan stop, utan tvivel.
image42
Låt våran kärlek vara fri från låsta dörrar och svalda nycklar.
Låt drömmarna ej drömmas- låt drömmarna upplevas.
Låt våra hjärtan slå lyckans dans, från den dag vi möttes till den dag vi går vidare.





1/4 - Pärlsocker

Idag är det en bra dag, det var en bra dag. Nu är det lite halvmörkt ute och klockan är inte ens åtta. Det är så skönt! Äntligen lider det mot den ljusa sommartiden, som vi har längtat! Och det bästa av allt är ju att man har ljusa mårnar redan klockan 6. Man slipper att lida i mörkret, ja usch för den ångesten! Men nu är det snart över :) HÄRLIGT!

Så idag var det en perfekt dag för min gula klänning! (haha förlåt att jag tjatar om den hela tiden :P)

Men den perfekta dagen började i alla fall med det sällskapet morgonpigga Ragnhild! Tack och lov att du är så glad på morgonen Ragnhild, för det smittar av sig verkligen :)
Men i alla fall så lade vi massor av energi på att skapa en fräsch och mysig hotellfrukost. Så jag kokade ägg och hej och hå.
Sen gick jag och Ragnhild till skolan, en jätteskön prommenad genom stan :) Det var kyligt men fräscht i luften, en sådan som man längtar till att få rensa lungorna med. Morgonsolen steg upp och det skapades liv och rörelse i stan. Härligt med solskens glada människor på morgonen.
Detta var en bra start på dagen, så jag råder er att följa min och Ragnhilds morgonplanering :-D

Resten av skoldagen var bra, klassen var glad och fick mig glad :) Själva lektionerna gick hyffsat, fanns mycket mer att ge, men mina tankar ville helst tillbringa sin tid hos min underbaring. Absolut inte mig emot :)

Simon åkte idag till sthlm på klassresa, så det var skälet till varför tankarna var så ivriga och tvungna att ta ledigt från de matematiska siffrorna och fotosyntes-frågor.
Men jag måste säga att det var väldigt tomt utan Nv2b.



Jag har även idag tagit del av Emmas yper-smarta ekonomi-plan :) Jag skall från och med idag leva på 100 kronor per månad. Och idag är det 1:a dagen i april månad, och jag har gjort av med 32 kr på en inte så god blåbärspaj. Jippi.... Sen skall simon ha 50 kr av mig från filmkvällen förra veckan. Så jag har endast 18 kr kvar att leva på de kvarstående 29 dagarna. Visst låter det lovande..............? Ha-ha.
Men jag tror, jag tror på att ingenting är omöjligt om man har en stark vilja och tro. Så i månadens slut skall jag ha klarat av att lämna in 900 kr till sparkontot.
Hejja mig!! :D
 
Och lycka till till Emma och mig :)

RSS 2.0