28/9 - saknaden

Jag har precis skypat med familjen.
Jag började gråta när Alicia berättade för mig vad hon hade gjort idag på dagis, "Jaah ha mååhla"
Jag tror det är första gången jag hör henne prata så bra så att meningarna flöt på. Jag sitter och lipar nu efteråt av saknad och för att jag missar så mycket tid med mina älskade systrar. Jag märker av deras förändringar som tar stormsteg framåt och det får mig att inse hur mycket jag inte ser eller vet.
Jag vill att Alicia ska kasta sig in i famnen på en så att man ramlar omkull, så som hon brukar göra. Jag vill bara kunna lukta på hennes hår och pussa på hennes runda kinder.
Jag vill se alla Minéas teckningar som hon kommer hem med varje dag ifrån dagis, som hon så stolt visar upp. Jag vill kunna läsa upp alla mina sagor för henne som jag skrev när jag var mindre. Jag vill bara kunna säga att jag älskar henne och se henne le när hon förstå vad mina ord betyder.
Det är första gången jag känner av den här slags saknaden. Och den är inte att leka med..

28/9 - a taste of honey

Imorse var min första skoldag. Jag skulle gå upp riktigt tidigt, så jag satte tre väckarklockor för att verkligen inte försova mig (vilket jag ALLTID lyckas göra). Så jag hade min lilla väckarklocka, min mobil och sedan min ipod. Ipoden ringde först och så fumlade jag efter den för att stänga av den, sen så lägger jag den bredvid mig i sängen. När min andra klocka ringer ska jag fumla efter den med, men då stöttar jag till min ipod som far rakt ner bakom min högsäng (som förövrigt är svårt tung och har massa skåp och skit under)! Den faller 1.70 m rakt ner mot mitt stengolv och baaam. Paniken slår mig när jag helt förtvivlat kommer ihåg vad Simon hade berättat för mig om hur känsliga ipod touch och iphone är med stötar. Så bort springer jag och hämtar kvasten för att komma åt min stackars älskling som är fast i det trånga mörkret. När jag väl har lyckas fått tag på honom så tar jag ett andetag och slår en osäker blick på hur han ser ut. Men helt jävla-fucking-otroligt nog så är skärmen hel!!  Förstår inte hur det kan ha gått till, men tacksam är jag till tusen.


Trots min oroande start på dagen har jag haft det riktigt bra idag :)
Jag var som sagt i skolan och det var riktigt roligt. Jag började snacka med ett par tjejer ifrån Ukraina, och de verkar vara hur gulliga som helst.
Annars idag har jag druckit min första kaffe med mjölk på tre veckor. Det var underbart. Gick även på stan idag, men från och med igår är det slut på mitt lyxliv som jag levt dessa veckor här. Jag satt på ett café och gjorde upp min ekonomiplan för varje månad. Så det känns bra!

27/9 - fuck you fucking fuck

Fuck you
Look inside, look inside your tiny mind, then look a bit harder
Cause we're so uninspired, so sick and tired, of all the hatred you harbour
So you say it's not OK to be gay, well I think you're just evil
You're just some racist, who can't tie my laces
Your point of view is medieval

Fuck you (fuck you)
Fuck you very very much
Cause we hate what you do and we hate your whole crew
So please don't stay in touch
Fuck you (fuck you)
Fuck you very very much
Cause your words don't translate and it's getting quite late
So please don't stay in touch

Tack Lilly Allen för att ha gjort en sån grym låt som får mig att skratta förnöjt varje gång. :D



Så här känner jag mig nu

26/9 - There's no sunshine when she's gone

•Jag sitter här och pustar ut efter en heldag med Monica på stan. Det var marknad i Alessandra, så det var otroligt mycket folk överallt. Även idag innebar det en del shopping för min del. Köpte handgjorda öronhängen, ännu en navel piercing och sen god mat.
•Jag sitter och ritar och skissar för att rensa tankarna lite och varva ner. Tänkte först kanske lägga upp en bild, men jag har inte orken till det. Men kanske en annan dag!
•Snart ska jag och familjen åka och äta pizza! MUMS! Maten här i italien är helt gudomlig, men även alla dessa viner är utsökta.
•Igår besökte jag och Monica den japanska restaurangen, skoja inte hur jävla gott det var! Vi åt vid buffén som kom inrullandes på rullband. Jag tror jag aldrig har ätit så mycket under hela mitt liv.
Här kommer en favorit tillägnad till min älskade Frida,
men även till de bästa vännerna som finns där ute i världen.
Saknaden är stor
(och hjärtat har en speciell tanke till dig, Emma. Du vet nog vad jag menar:)

25/9 - brustna uddar

Alla uddar blev brutna på en och samma sekund
Dag för dag har jag vässat upp penna för penna
Tillslut en dag kände jag kreativiteten återupplevas
Jag insåg att jag kunde fortsätta skissa på nya blanka blad
Låta de innehållslösa bladen ta form på nytt
Blad för blad fick nya färger, motiv och betydelse
Tills en dag mina uddar brast ännu en gång i förtvivlan
Så dag för dag kämpar jag för att hålla mina pennor vässade
Sakta men säkert ger dag för dag återigen blad för blad

24/9 - What's important?

Här sitter jag och leker i Gimp. Det är kul, men jag vetifan vad min lilla dator tycker om det!
Annars ikväll så har jag träffat Monica och vi har varit på bio :) Dock var det en italiensk film, men så vitt jag förstod så var den bra!!
Imorgon ska vi äta japansk buffé och åka och träffa gänget i Ricaldone. KUL!

23/9 - new arrivals

För första gången på ÅR har jag pengar så att jag kan unna mig massor av shopping! Jag är så underbart glad och det här måste dokumenteras. Jag känner mig rik, så rik!
Allt smink har jag fått av Vanessa, som fick det av sin kompis för att hon stängde sin affär. Jag gillar! Så nu slipper jag lägga pengar på det :)
Så jag har köpt: piercing smycken, en väska (från underbara affären Motvi), två linnen, mjukisbyxor, tre klänningar, en kofta och blåa machester byxor.
Min favorit är de snygga jeansen från Zara som jag hittade idag. Stuprör, machester, klarblå, LOVE IT.


20/9 - l'italia

Fy och skam vad längesedan det var! Men jag lovade att jag skulle uppdatera min blogg lite mera, och nu gör jag det i alla fall :)
Italien är underbart. Idag var det 30 grader i SKUGGAN, helt awesome!! Det är så otroligt vackert här med bergstoppar i bakgrunden, slitna hus och vinrankor överallt. Det är precis så som jag hade föreställt det alltså, fast mycket bättre. jag var först i början lite rädd för italienare, för jag trodde att de var sånna som sa saker rakt ut, var dominanta och skriker på varandra. Men nu vet jag att det är väldigt få som är så. Min familj är helt underbar, mina vänner lika så. Dom är omtänksamma, nyfikna, pratar högt och använder tusentals gester och miner!
Nu har jag varit här i två veckor, och nu börjar au pair livet äntligen ta form. Den här veckan börjar jag även på min italienska skola, KUL!
Så här ser min vecka ut:
Måndag: leka i några timmar med barnen och resten ledigt! (När jag är ledig brukar jag fota, skissa, jogga, powerwalka, åka in till stan eller vara med kompisar:))
Tisdag: leka med barnen och kanske dra in till stan en sväng
Onsdag: Danslektion i moderndans/balett på morgonen. Leka med barnen och på kvällen ska jag träffa min italienska kompis Luca.
Torsdag: Leka med barnen! Åka in till stan för att köpa ännu ett kontantkort till min andra mobil, (som är billigt nu när man smsar med smstokiga italienare hela dagarna). Sedan blir det att göra mitt första intagningsprov till italienska kursen!
Fredag: Leka med barnen! Sedan blir det utekväll med mina glada italienare Vanessa och Monica på dansstället Luna rossa (röd måne) i Alessandria!
Lördag: Mera fest??!
Mer vet jag inte :)
Ciao!!

RSS 2.0