29/9 - Skattkamare fylld med överraskningar

En kanon start på min vecka! Har presterat mitt yttersta på mina två uppsatser och de blev jättebra! Supernöjd är jag!

Jag har även träffat på Anna och Emma lite i skola, vilket gör mig otroligt glad :)

Imorgon är jag egentligen ledig, men har bokat dubbla körlektioner kl 9.30. Seg tid, men kul är det trots allt! Skall boka fler lektioner efter vad min körlärare tycker. Förhoppningsvis så blir det inte så många till. Jag har även läst massor teori idag, plus i kanten på mig! Jag vill ha körkort nuuuuu.

Skall även lämna in ett personligt brev till Mc Donalds imorgon. Lika bra att satsa mycket. Ringde till Resurs Teamet tidigare idag och pratade med tjejen jag blev intervjuad av. Hon sa att jag skulle ringa på måndag igen, för då har förhoppningsvis hennes chefer också kollat på mig. Nu gäller det att bara hålla tummarna för att de behöver någon i Roma och i Klinte där jag sökte! Annars är Mc Donalds ett ganska skönt alternativ, så jag hoppas på det med :P

Funderar på om jag skall stanna kvar i stan efter mina körlektionen och sätta mig och mysa på ett café eller biblioteket. Kanske grubbla över livet och dra i rötterna för att väcka upp lyckan lite. Jag kan ta med mig en stor termos med kaffe och lite pengar till en bulle. Kameran ska givetvis följa med! En dag som ska ha fokus på mig! Det är viktigt. Man förändras alltid, och det krävs att man är medveten om det och lär känna det nya i en. Så det blir en liten refresch för mig själv! Man vet aldrig vad man hittar för nya egenskaper och intressen.


På torsdag är det sävefest, och jag är väldigt sugen. Men jag väntar hellre till första trea-festen!

På fredag kanske Adine skall komma hem till mig och Alex! Hoppas det, vore jättemysigt :)<3 Saknar henne, <3

På lördag ska jag vara med sötaste Elin Bonnevier! Får se vad vi hittar på, kanske går vi ut och dansar, har filmkväll eller bara är :)

Och tillslut på söndag ska jag ha gjort en svampbob-tårta till Minéa som fyller 4 år! Så kalasfirande hela dagen.


Det var det den närmaste framtiden hade att ge. Vill bara avsluta detta inlägg med att säga att jag saknar mina tjejer enormt; Frida, Ragnhild och Jorunn. Tänker på er <3

Love
Lorentina

27/9 - Peace, love and understanding

Simon har åkt.
Tomheten är tillbaka.

Det är den här söndagen.. Söndagen då han åker bort i två veckor. Söndagen då man njuter av varenda minut i varandras sällskap. Det är jobbigt, sen när tider tickar framåt mot vetskapen om att han snart åker. Vi vet båda att detta är bara är en kort period i det eviga livet, men trots det, så känner man av sorgen. Saknaden. Tomheten.

"You're in the air, You're in the air I breathe
You're inside me, You're beside me in all I do and all I am
Enlighting me with visions made of love on an ordinary day
I'll die in your arms"



Firande av Simons födelsedag, promenader, gott sällskap, Klintemarknad, stan, Lillebror, picknick, och inte minst kärlek.
En fantastisk helg. Tack alla som jag träffade på, det förgyllde dagarna ännu mera.

Love,
Lorentina

22/9 - Lyckan

Ny uppenbarelse:
Det finns ingen mening med livet, det finns inte en mening med någonting.

Förklaring till min uppenbarelse:

En mening innebär riktlinjer, en bestämmelse, en förklaring eller kanske en bortförklaring. När jag har sagt att "det var meningen" eller "de är menade" eller "det finns en mening med allt" så händer det att jag blir besviken, ledsen, sårad eller negativt överraskad. Alltså för mig är det inte hållbart att yttra mig så om saker och ting. "Meningen" är inte hållbar.

Denna "mening" blir ständigt påverkad av så mycket, så att man inte kan kontrollera den. Så till exempel när jag säger att "de är menade för varandra", så är det inget löfte jag har skrivet, inget jag kan pricka av eller kontrollera. Jag har inte den makten. Den makten har ingen, för alla är där och skjuter in val, åsikter, förändringar, beslut, handlingar och så vidare.

tex; det var inte "meningen" att jag skulle bli sårad, utan jag blev sårad för att jag hade en vision, den ena hade en vision och den andre hade en egen vision. Så jag blev sårad för att vi alla ville lika mycket göra det vi ville, en egoistisk handling alltså. Slumpen. Slumpen blev att jag förlora på det. Och likadant så blev slumpen att någon annan vann på det.

Människor är ute efter lycka. Man vill göra en handling som kan gynna en, en individuell handling. Man ser till sitt eget bästa, för det är om något, det enda man kan kontrollera. Men som jag sa, så kan man inte kontrollera resultatet. Ingenting är försäkrat. Det finns ingen mening, utan det finns viljan att vara lycklig. Viljan att göra rätt saker för sig, så att man kan uppnå lyckan. Viljan att vilja göra det rätt för någon annan så att den blir lycklig. Viljan finns för att uppnå alla de positiva termer, egenskaper som kan skapa en positiv harmoni omkring oss.

Jag tror att man inte alltid kan finna lyckan genom riktlinjerna, idealen eller "meningen". Lyckan finner man endast manuellt, genom att lyssna till sig själv. Lyssna till vad man själv vill och inte till "hur det ska vara". Ett lyckligt liv kommer om man ständigt gör nya försök till lyckan helt oberoende av andra. Men samhället är en enhet där alla påverkar alla, så man kan inte alltid få sin lyckoträff. Så är livet. Men ibland får vi den. Den kan vara liten eller stor. Jag kan ha fått de sista paret av mina favorit skor, för den var den där personen som också bär 39 i storlek som bestämde sig för att inte köpa dem, eller köpa ett par andra. Så tack vare denne persons beslut så fick jag lyckan. Den är helt enkelt okontrollerade, lyckan, meningen. Därför ska jag bara säga istället för att nämna "meningen", att jag endast gjorde det som tilltalade mig mest, det som mitt hjärta vill. Sen funkade det, eller inte funkade det. Jag och alla andra gör som de vill, och klickar det, så klickar det.

(hoppas ingen tar illa upp för min tanke/åsikt! Alla tycker som de vill. Men jag ville bara dela med mig min, utnyttja tryckfriheten lite. Take it or leave it)


21/9 - Flödande tankar ifrån hjärtat

Idag var en slö skoldag. När jag kom hem ifrån den tråkiga skolmiljön sattes livet igång igen. Trevligt med familjen, mat, singstar och allmänt umgänge. Senare kom Johan och Mattias, och med dem kom mina änglar- Emma och Anna! Vilken underbar överraskning! Fyra härliga människor stod framför mig i min hall! Snacka om att jag blev glad!

Vi drack kaffe, pratade och såg peter pan. Sedan när Minéa (min lilla syster) lagt sig så satte vi igång filmen Män som hatar kvinnor. Den var grymt bra, men grymt läskig. Jag är fortfarande lite skakis efteråt nu.. Hoppas jag finner sömnen som något avslappnande och utvilande..

Men kvällen var iaf jättetrevlig. Vi kom överens om att det blir krogen på lördag, så de som är intresserade att komma med är välkommna!

Saknar att vara med de tre au pairerna!

Telefonerade (hatkärlek till detta ord! så fult kul) med Simon idag. Saknar honom.
-Du är med mig vart jag än går. I hjärtat, i tanken och på ringfingret.



20/9 - Happy faces

En färgsprakande helg förgylld av Simon, Arbetsintervju, Lan, Jacuzzi, Emil Jensen, Film, Promenad, Picknick, Emma och familje-mys-kväll.


Emma
Lyckliga ko som får leva hos Emmas familj!
Lantgårdar har en viss harmoni

Life is like a flower

Ascending into heaven




Peace out.

16/9 - Rosenbad

Mår bra idag :) Det har varit en bra dag, mer än bra!

Idag började jag klockan 12 med projektarbete som vår enda lektion. Vilket går jättebra och vi har kommit igång bra tycker jag. Jag tror att detta kommer att vara något som jag och Emma kommer att ha skoj med. Våra möten kommer att vara något att se fram emot, eller hur Emma ;) Vår plan är att ha en betjänt som gör jobbet åt oss, så att vi kan fika och ha kul (vilket de råder en att inte göra)! Nämen, det känns bra att vara med Emma, för hon är en person som jag litar på, hon är ambitiös och världens skönaste medarbetare!

Så idag fick jag sovmorgon. Typ. Simon ringde nämligen kl 5 imorse och jag blev så himla lycklig. "Jag älskar dig" var det första jag hörde. Som jag har längtat efter den rösten. Äntligen kom han hem ifrån fältet. Äntligen! Och ikväll ska jag få prata längre med honom, dagens höjdpunkt!

Sen har jag ringt runt idag, och resultatet blev en arbetsintervju på fredag kl 14.30 på resursteamet! Jag kommer att få välja vad jag vill jobba med; äldreboende, omsorgen, hemtjänst och något mer tror jag. Jag skulle jättegärna vilja testa på allt. Det lät väldigt lovande enligt kvinnan jag pratade, så jag längtar. Och hon sa att jag hade ett himla vackert namn! UNDERBART!

Kvällen ser ut såhär: Te, mamma och idol! Pappa och alex är borta ikväll. Pappa åkte upp till sthlm imorse för att montera kök hos brottaren Martin Lidberg och let's dance tjejen Cissi (!!!) Och sen har han gjort luckor till Paolo Robertos badrum. Han hade sett sin kompis Martins skåpluckor, och ville ha likadana av papi ^^ Jag är stolt över honom som reser ut i världen och snickrar/monterar åt rika och kända personer. He's the man.

Men nu ska jag göra i ordning en stor mugg med chai, för jag glömde termosen med teet hemma ifrån skolan idag!

15/9 - Slut på skvaller?

Sjuk, glad, ledsen, frisk, munter, arg, sjungsugen, deppig? Kan man verkligen vara allt på en dag? Jo, jag kan. Unikt va? Helt jävla fantastisk.

Just nu är jag duktig på att lyssna sönder låten A drop in the ocean med Ron Pope. Den är gammal, men bra. Sen är den skön att sjunga, väldigt många varierande toner som sjuder i glatt och sorgset. Jag vet inte, men jag diggar den hårt.

Jag fortsätter nog skriva på det här inlägget senare.. Efter att jag tittat på gossip girl som är heelt otroligt kul! Tack Emma för denna uppenbarelse!

Jag missade Gossip girl! Buhu.

Men jag hade iaf kul med Alicia och Minéa under den tiden, med lekar och skratt. Sen är alex hemma igen! Jag har saknat henne jättemycket. Det är riktig syskonkärlek det. Jag tycker om henne. Tycker om hennes skämt och sitt sinne för humor. Den är underbar. Det finns ingen som henne.

Och ikväll kommer förhoppningsvis SIMON hem till logomentet igen efter en vecka borta i fält. Hoppas hoppas hoppas. Jag vill så gärna prata med honom, höra honom och berätta hur mycket jag saknar honom. Hur underbar han är.. Jag längtar tills torsdag, då han äntligen kommer hem igen. Det är en längtan som är svår att sätta ord på. Så stark, så omtalad, så fylld med kärlek.

Vet du Frida, du har inspirerat mig till en rikare te-värld. Jag är frälst i Chai te med mjölk. Jag är kär i en höst som har blivit mycket färgstarkare tack vare den kryddiga, söta doft som Chai ger ifrån sig. Det, det är höst på riktigt.

Så nu ska jag sätta på mig mig sköna ulltröja och göra mig en stor mugg med te, njuta till ett flertal verser av Gregorian.
Godkväll


13/9 - kistan

Magen är fylld med ångest. Jag saknar Simon. Mycket. Enormt. Det gör så ont.


Alla steg i livet
Alla ränkade, alla betydelsefulla
Varsamt staplar man fram
Stegen går som på känn
Steg efter steg
Aktar man sig för fällorna
Hinder, minor, gropar
Men alla steg i livet
faller inte alltid på fällorna
Kullar, vägar, berg
kan vi alltid finna


12/9 - Loréms chef-d'œuvre (=mästerverk)

jag är hemma hos Emma nu, men hon är någon annan stans just nu!

Jag, Emma och Anna har fikat äppelmuffins, kladdkaka, te och kaffe idag! Nu är Emma tillbaka!

Anna stack precis, så jag och Emma, vi är kvar och vi passade på att planera vårt braiga projekt! Och vi vill säga att det ÄGER!!

Vi har kommit på hela vår idéplan och allt är u nedskrivet och helt perfekt! REDAN! Och vi är lyckliga, för vi kommer att lyckas så bra!

För er som inte som inte vet, så ska vi göra en kokbok för studerande. Det kommer att bli den bästa någonsin, det kan vi  försäkra er om.

Och för er som är intresserade av att köpa vår kokbok i framtiden, kontakta oss då på Lorémskokboks sida; loremskokbok.blogg.se ;) (den är ej aktiv för tillfället, men kolla upp det i framtiden!)

Och glöm inte: VI är BÄST! :D

Kramar från oss till er! För nu ska vi se på film!

11/9 - Otur i luften

Jag och Emma sitter i skolan och letar efter flyg till Irland. Det går sämst. Hjälp oss, snälla. I värsta fall så ska vi bygga en båt och ta oss.

10/9 - Att våga tro

När livet rullar i otakt, skapar jag handikapp. Jag fördjupar mig själv i det mörka och lyckas inte ta mig där ifrån så bra som jag önskar. Sociala handikapp är mitt största problem. Men förlåt familjen, för att det är er jag lägger av min börda.

Jag måste bli bättre på det. Och kanske kan jag det, nu när jag köpt mig en alldeles egen Buddha! Det är en guldig Skrattande Buddha, som den heter :)
Det står såhär om den:
"Han är en symbol för lycka, välstånd och glädje. Buddhas mage sägs betyda välstånd, rikedom och lycka. Genom att stryka hans mage drar man till sig dessa egenskaper och positiv livsenergi".

Visst låter det toppen? Jag tycker det, och enligt min personliga åsikt tycker jag att buddhismen är den klokaste religionen av de alla. Den passar mig bäst som person och jag finner den stark rakt igenom.


"Success is not the key to happiness.

Happiness is the key to success.

If you love what you are doing, you will be successful."


"Det enda varaktiga är förändring"

(Buddha)

9/9 - Betydelse

Till mina bästa vänner

Förlåt för att jag är så dålig på att höra av mig. Jag menar ingenting med det, detta är bara min dåliga vana. Men jag lovar er, jag SKA bli bättre. För ni betyder mycket för mig, väldigt mycket.

Jag älskar er.

7/9 - Liten Mindre Minst

När jag läste Ragnhilds och Fridas bloggar började jag också undra hur min dag har varit. Jag kom fram till att den har varit.. Tja, en dag i mängden. Ingenting har utmärkt sig något speciellt eller satt några nya spår i mig. Nya lärdomar? Inte ett skit. Jag känner mig ensam, bortglömd och allmänt sliten i kropp såsom i knopp.

Jag har somnat på mina lektioner idag. Vilken entusiasm jag har för lärdom. Vart finns viljan för att ansvara för sig själv undrar man?

Det enda som egentligen gav nya steg mot framtiden idag var min beställning av studentmössa. Ni kommer att skratta åt mig när jag säger vad jag har beställt (iaf Simon). Det blev en BRILJANT! En ny mössa bland mössorna. Bättre än diamant. Hm... var det inte jag som skulle ha en standard? Jo! men icke! Jag föll pladask. Meeen, jag jämförde priser och det skilde så lite pengar så att det är löjligt! Så, nu kommer jag att bära en frän mössa med plastficka i fodret och kalvskin och allt.. Fränt.. ha-ha.

Nu ska jag deppa lite till, sakna människor och se på bleach.
HAJ!

The happy days will come again

6/9 - Lyckan återvänder snart igen

Tårar rullade på våra kinder idag
Idag och alla andra dar då vi måste ta avsked
Idag och alla andra dar då vi står med havet mellan oss
De salta tårarna svider i den saknad vi känner
En saknad av närhet, dialoger och unik kärlek

Kan tårar föra oss samman?
Saknaden gror rötter i själarnas botten
men kärleken utvecklas till det vackraste
Så idag och alla andra dar är vi lyckliga
För vi vet vad kärlek är för oss




 

Simon åkte idag. Vi har haft en glad, avslappnad helg med mycket skratt och lyckliga stunder. Vi har varit med hans kompisar, hans familj och med min familj. Vi blev bjudna på middag i husvagnen av mamma och pappa för att fira våran förlovning. Det var mysigt.


Jag älskar helgerna då han kommer hem igen, för då växer lyckan större än någonsin. Tårarna kan vi inte rå för när det slutligen är dags för honom att fara bort i två veckor. Men nu är det snart bara 10 dagar kvar. Då återvänder Lyckan hem igen.



Jag pratade med Jorunn idag på skype! GLAD!
Men ingen annan var inne.. Jag börjar långsamt förstå att de faktiskt är borta, i andra länder, långt bort.. Det skrämmer mig. Jag känner hur paniken börjar ta plats som ett tyst skrik inom mig. Obehagligt. Jag saknar dem.

1/9 - uttryckande fotografier

Skrivlusten finns inte, så jag uttrycker de senaste dagarna i enkla, väldigt simpla bilder.



Bilder som jag tog en morgon innan skolan..



Into the mist.


Haze.


Dew.


Sunshine.


Emma, avskedsmiddagen. Minnen, glädje, sorg.


En tavla jag gjorde här om dagen.
"Nobody's perfect"



Stillness.



Förlovning med finaste.

RSS 2.0