29/5 - guldmynt

Jag känner stor glädje inom mig som bara växter och växer allt större efter händelse efter skratt. Och det känns så underbart lätt att äntligen vara ute ur den enorma plugg-vågen som hela tiden hade sin uppgift att dränka mig. Men nu, nu är det helt vindstilla och solen skiner med värme som aldrig förr. Sommarlovet är äntligen på gång.

Dagen började lite kaotiskt efter att ha försovit mig en timme. Jag tror det beror på att jag pluggade ända in på natten nättras, så jag var riktigt trött och hörde visst inte min alarmklocka som ringer med hård metal. Så kan det gå! Men jag kom ändå upp med ett leende på läpparna, inget skulle få förstöra min dag :)

Efter att ha läst ut min bok i natt och skrivit klart min historia-uppsats idag känner jag mig stolt över mig själv! Dels känner jag stolt över mig själv för att jag tog dagen så bra, trots min dåliga start!

När jag kom hem förut hade jag fått ett brev från Widegrens (mitt sommarjobb) där jag fick reda på mitt schema i sommar. Jag får jobba tre dagar i veckan alla veckorna! Det betyder att jag får runt 10,000!!! Förstå! Jag uppskattar det väldigt högt, eftersom jag jobbade en vecka förra året och tjänade 3000, så det är en enorm skillnad! Så nu har jag råd med min systemkamera plus Grekland-resan plus saker jag kan unna mig själv! JIPPI!!!! :D



Sen har jag tatuerat mig! I söndags! Jag är jättenöjd och blir glad så fort jag ser den. Om det gjorde ont? Alltså, jag har varit med om skönare.. Men det glömde man så fort man kom ut därifrån med sin egen skissade tatuering på axeln :D

19/5 - Dåtid, nutid och framtid

En annan gång var jag något annat. Det jag menar är att jag faktiskt tror på ett liv efter döden. Eller, jag tror att den unika själen lever vidare även i en ny och annorlunda "behållare". Okej, jag såg faktiskt på en film när jag var med på Annas och Emmas religionlektion och då sa en gammal man i asien att själen kan förknippas med te. Tänk er att det finns en kopp med ett innehåll av te. Om koppen ramlar i golvet och går sönder finns det inte längre en kopp kvar, men teet finns kvar i till exempel mattan eller trägolvet. Okej, tyck vad ni vill, men jag tyckte det var solklart :)

Jag brukar fundera över vad jag kan ha varit innan, vilka beslut jag gjorde som påverkade mitt liv. Tänk om jag var något välförtjänt eller bortskämt stort, eller kanske rent av en stackare som har förlorat allt. Tänk om jag var utsatt i ett fruktansvärt krig eller om jag bar på en hemsk sjukdom. Jag vet att man borde fokusera på sitt liv, men jag kan tycka att det kan vara nyttigt att föreställa sig själv i någon annans situation som kanske är helt annorlunda än den jag lever i nu. Det gäller även i nutiden att sätta sig in i andras situationer för att förstå. Jag tycker inte det är rätt att en viss grupp skall få lida medans andra går utan den bördan. Om det nu skall ske hemska saker i vår värld så skall det ske rättvist. Kanske inte sitta och föreställa sig något som inte sker, men att i alla fall offra något för de som mister något.


Just i detta nu sitter jag i skolans bibliotek och väntar snällt på pappa som kommer runt halv 4, för att vi sedan skall på handledarutbildning på Nilssons bilskola från 16 - 19.20. jag känner att jag har så mycket annat att tänka på än u-svängar och uträkningar av stoppsträckor. Jag har herregud ett omprov i matte på onsdag eftermiddag! Men det skall gå bra! Det skall banne mig bli ett G i slutbetyg! PLINK! (Min 2½ åriga systers benämning på "Klartslut" samt "därmed basta")

Måste säga att jag är jätteglad för din skull, Li! och sen säger jag lycka till till oss som kommer att kicka ass på onsdag!

13/5 - du och jag.


Låt oss kalla det kärlekstårar, sa du.
 



RSS 2.0