27/9 - En ond cirkels slut?

Besviken. Deppig. Frusen. Hungrig. Stressad.
-
Jag vill hem..

När det inte blir som jag har tänkt mig, faller jag in i en ring av besvikelse och frustration. Hur ska jag kunna börja acceptera att det blev som det blev och att jag inte kunde göra bättre än vad jag åstadkom med just då? Jag vet om detta mycket väl, men det ligger djupt inne i mig, så djupt så att jag knappt vill tro på det. Därför är jag dum och straffar mig själv med självömkan och kritik. När ska jag lära mig att sätta dit spärren?

Nu när jag skriver, känner jag hur det börjar lätta inom mig. Jag fick ju trots allt VG... Men nästa gång, då VILL, MÅSTE, SKA jag ha MVG. Åh, vad jag vill.

Ser ni? Jag är fast. Snälla gode gud, få mig att fatta att det är okej att göra sitt bästa även om det inte innebär MVG!

Nu har jag 2 uppsatser och 1 rapport och 1 prov och 1 tal framför mig. Back to work.

Love,
Lorentina



24/10 - Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1201806/lorentina-prinsessa-sockerplump?claim=qrtspte6q74">Följ min blogg med bloglovin</a>

Följ mig!  :)


24/10 - Logiskt tänkande?

Just nu sitter jag hemma hos min älskade Simon. Det är en härlig lördag vi har framför oss och jag förväntar mig ingenting utav dagen. Nej, för jag ska leva sunt! Idag ska jag bara göra saker utifrån det impulisva så att jag inte kan ha dessa irriterande tankar rullandes i mitt huvud; "Vad hände med dagen egentligen?", "Vi skulle ju ha gjort det här jöö..", "Vi har inte hunnit med ett skit..."

Men nu när jag inte ska lägga upp någon som helst plan under dagen, så kan jag förhoppningsvis slippa besvikna tankar och vara ångestladdad med det sena faktumet att "tiden bara rinner iväg".

Såå, vad händer idag? Jag veti fan! And I'm happy about it!

Blev förresten väldigt glad av alla kommentarer igår! Tack :)



- Vill du leka, älskling?

Love,
Lorentina


21/10 - Bäst?

Jag kom på att ingen kan vara bäst på någonting. Ingen kan vara bäst och jag kan inte sträva mot att vara bäst. Hur kan någon bedömma vem som faktiskt är bäst? Att vara bäst borde vara ett faktum, och ett faktum är inte ett faktum såvida man inte har granskat och utrett i princip hela världens befolkning. Om man då har en del som ligger i ovetskap så kan man inte fastställa någonting.
Så jag kan släppa min ångest om att inte känna att jag är bäst på någonting. Det är mycket lättare att acceptera vilket typ av person man är och vilka skills man har och inte. För Bäst, det begreppet finns inte i min värld.

21/10 - Drömmande


Känner mig drömmande idag, jämt..


21/10 - Längtan

En dag utan ensamma stunder - underbart! Precis vad jag behövde idag var att umgås med personer som gör mig glad. Jag och Alex såg på film sen gick vi ut på promenad och pratade mycket. Jag tycker om våra stunder som vi kan få till bra ibland, deeptalk med sin syster är skönt.
Sen kom Elin och jag blev jätteglad! Vi och Alex började baka en urgod kladdkaka. I väntan på att Anna skulle komma och att kladdkakan skulle bli klar så satt vi och pratade massor i mitt kök. det är härligt att prata med Elin, underbara hon.
Anna kom och vi mumsade i oss kladdkaka och pratade glatt på om allt möjligt! Mest snackade vi om våra saknade vänner som är långt långt borta. De är saknade. Sen pratade vi om resor, möjligheter och allt annat skojigt man kan komma på att hitta på!

Just nu sitter jag och smuttar på mitt halvljummna kaffe, lyssnar på Gregorian och njuter av livet.
Höstlov säger jag bara! Gå och lägga sig vid 1-2 på natten, sova till halv 12 nästa dag, se på filmer, ut och gå och bara vara. Och plugga när man vill under dygnet. Och idag är det onsdag, och det bästa med det är att det är Grey's Anatomy ikväll, vilket är min, alex och mammas höjdpunkt under veckan.

Jag längtar som tusan till helgen! För då.....
...träffar jag Elin, Anna och Emma under hela fredagen! Kanske går vi ut under kvällen med :)
...kommer jag att träffa min älskling samt att vi kommer att ha ett hus helt för oss själva


Love,
Lorentina


20/10 - En JAG-text

ETT MÅ-BRA INLÄGG

Funderingar finns alltid i mitt filosofiska sinne. men det är sån jag är. Vad hade jag varit utan alla dessa funderingar? Så fort mitt huvud översvämmas av tankar så skriver jag. Ibland på bloggen, ibland på mobilen, ibland i min almenacka. Men jag skriver mest i dagböcker. Dagbok efter dagbok skrivs ut. Det känns som att skriva av sig på det sättet är en väldigt god vana för ens hälsa.


Jag började fundera på vad som gör mig till den jag är. Vem och vad gör mig hel, gör mig till Jag?

  • Att vara med mina nära och kära, som jag kan göra glada och som kan göra mig glad
  • Att ställa mig själv inför nya utmaningar och prövningar
  • Att uppmuntra mina intressen och behov
  • Att ta vara på min "egen-tid" och med god självinsikt se vad man behöver för stunden
  • Att öppet se på omgivningen runt omkring mig och förstå vad jag kan göra för det/dem jag bryr mig om




Idag har jag försett mig själv med en stor god frukost, en 50 minuters stavgång, filmtittande, musiiik, tårtbak och pluggande. Allt gjorde mig glad och jag fick känna en viss stolthet över mig själv.

Speciellt när jag improviserade ihop en helt underbart lyckad tårta! Man kanske har funnit sin talang inom matväg? Jag har i alla fall kommit på att det är fruktansvärt roligt att laga mat om man inte följer efter recept och låter erfarenheter och förnuftet tala!

Jag lyssnar på musik för jag blir glad och känner mig inte ensam. Jag älskar även att sjunga och dansa!! Tröttnar aldrig på det, även om det kanske inte är något professionellt som jag kan förmedla till andra. Jag blir jävligt glad i alla fall!

Trots det tråkiga vädret utmanade jag mig själv och gick ut och faktiskt rörde på mig! Man har gått ett tag nu och börjat märka skillnaden på siffrorna som vågen visar och man lägger märke till att klädernas passform är något annorlunda. Då så! Då får man la göra något åt det då! Härligt efteråt dock, stolt som fan även om man inte springer en mil! ^^

Jag kan hålla på i en evighet. Jag får be om ursäkt för mitt inlägg som är ganska egocentriskt. Men jag tror på att man behöver det, även om det är en synd för svenskar, så får man ta och bli mindre svensk.

Va fan, jag vill må bra och det känner jag att jag gör nu!

Ha det bra :)

Love,
Lorentina



20/10 - eller (19/10)

Jag älskar att vara med Anna och Emma. Vi har ätit goda bullar, druckigt mängder med te, pratat i timmar om verkligen ALLT och sett på Fucking Åmål! En otroligt härlig start på veckan! I slutet av veckan kommer vi att träffas igen och då blir det att gå på stan och sen kanske gå ut på krogen. Mys!

Såg förresten fredagens idol i dag till frukosten. Det var det mest fantastiska temat någonsin- Michael Jackson! Jag var lycklig. Själv tyckte jag att Reza var helt outstanding. Hon var grym som få, vilket hon lyckas vara varje fredag. Så hon är min nya favorit, även om Mariette är grymt bra hon med. Sen jag diggade Camillas outfit så in i bängen!

Nej nu ska jag sova, är redan hungrig på frukost..

Godnatt!

Love,
Lorentina

19/10 - Att träda fram med hjälp av musiken

"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a change.
"


Du kan aldrig dölja den du egentligen är inombords.
På något sätt så kommer det att lysa igenom alla de övertäckande lagren.




Det är höst och jag älskar det.
Michael Jackson
s melodier följer med mig vart jag än går;
i huvudet, i rösten och i min ipod.

Snart ska jag iväg till Emma där Anna också är. Vi ska ha bullkalas :)


Så här kort är mitt hår btw..! Lite lustig bild bara, ^^

Men men, ha det bra alla!

Love,
Lorentina

14/10 - Lycklig


HÖSTEN - bitande kyla och mörka dagar, men.. ändå så är den ljuvlig.

Livet: Sällan plugg, inte längre arbetslös, snart snart snart körkort och en lyckad ny kortklippt frisyr - ÄLSKAR DET!

 

Hade en dubbelkörlektion idag ju, och det gick så otroligt bra! Bokade mina förhoppningsvis 2 sista körlektioner idag, risk ettan, risk tvåan och lilla uppkörningen. Skall bara boka teori och uppkörningen någon dag framöver, JAG ÄR TAGGAD!!

 

Love,

Lorentina


13/10 - Sjungande regn mot fönstret


Min nya bakgrund på min underbara ipod! Dessa underbara tjejer strålar och sprudlar glädje till en frusen tjej i denna kyliga hösttid! Detta var ifrån festen hos frida i somras, synd att Emsi var där just när detta kort togs, annars så hade alla mina stjärnor varit med.

Vet ni, jag är lycklig. Jättelycklig! Det är inget plugg alls under denna vecka och nästa vecka är det höstlov som gäller. Det blir att sova ut länge, bara vara, se på mycket bra tv och plugga körteori. NICE!

Igår ringde även Mc Donalds chefen och kom med bra besked! Jag fick alltså jobbet! Börjar jobba antingen i november eller december. Sen är även jag en i mc donalds-familjen! Det blir gött med pengar :)

Imorgon är jag ledig, men jag ska ha en dubbel-körlektion kl 9.30. Så det blir att åka in till stan tidigt och plugga teori på körskolan skulle jag tro innan jag börjar lektionen. Sen efter det så får jag väl sätta mig där igen och plugga tills jag kan få åka hem med bussen kl 14.15. Soft dag, men det hade varit skönare att kunna vara hemma och ta vara på ledigheten, men vad fan! Vill man ha körkort, så får man räkna med en hel del uppoffringar! Längtar i alla fall MEGA mycket. Friheten, kom till mig!

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen gå och plugga lite teori :) Kanske ta ett bad idag igen? Man måste hålla sig balanserad både själsligt och kroppsligt nu i en sån här kall och butter tid. Gick förresten upp lite tidigare idag och gjorde en riktigt god frukost till mig själv; med fil och osötat müsli, grov macka med pålägg, kokt ägg och ett glas apelsinjuice. GOTT. Var därför på topp hela dagen idag och kände mig aldrig hungrig! Gilla bra frukost!

Ajuste, jag skulle gå ja..! hihi.

Love,
Lorentina



Ps. Jag saknar min underbara pojkvän!

11/10 - Närhet som inte räcker till

Nu har man en väldigt kort frisyr och mörkbrunt hår! Nöjd!

Jag är även nöjd med veckan som varit, har hunnit med den ena och det andra. I onsdags var jag egentligen ledig, men var på SYO-mässan och värvade nya små elever. Det var kul, vilket jag svårt trodde innan. Mycket folk, man fick ta fram sin fantastiska sociala sida och agera som en fantastisk tredjeårselev. Vilket är sant, hihi.

veckan följdes med längtan efter fredagen. Permisson! Innan jag kunde få träffa min älskling så var jag barnvakt åt syskonen små tillsammans med Alexandra och Timmy. Det gick bra, förutom att det var lite körigt med Alicia och nattningen. Annars var det mysigt att ägna så mycket tid med dem :)

Klockan 20.30 ung kom Simon och jag blev förvånad och helt till mig! 2 veckor sen sist och nu stod han i min hall :) Vi hade bestämt att vi skulle vara, men inte när, så det var härligt. Så fort barnen sov, vi var färdigpackade så tog vi bilden ut till husvagnen för att tillbringa natten där. Jag tyckte det var skönt att bryta mönstret för att komma iväg hemifrån lite. Byta miljö och vara ensam med honom med stort underbart H.

Lördag var intensiv med mycket farande, födelsedagsfirande och andra aktiviteter. Kvällen gick dock nerför och vi var helt utslagna precis innan vi egentligen skulle ut med Anna, Emma och David på hamnplan. Så tyvärr så blev det ingenting, och det är jag verkligen ledsen för. Men energinnivån var bortom all hjälp och var svår att hantera och det var svårt att ens att få upp mig på banan igen. Förlåt tjejer.. <3

Nu är jag trött och saknaden gror i mig, som alltid de söndagarna Simon åker sin väg igen. Bara för mig att bli van med det eller hoppas på att det blir blåare himmel lite längre fram.

Men; Efter regn kommer solen.

Love,
Lorentina





4/10 - återberättande

Igår då:

Klockan 18.15 kom jag in till stan där jag möttes upp av sötaste Elin! Vi gick hem till mattias för att fixa till oss. Mattias, Martin och Simon var där då men de var påväg ut med rugbylaget, så vi sa hejdå så länge. Jag och Elin började fixa till oss! Bara det är kul för sig :)

Vi var uppiffade och begav oss ner till kaffe och choklad affären där de dansades! Jazzmusiken bultade in rytmiskt i min kropp och man blev allt gladare och gladare. För er som inte vet, så var det kulturnatten i Visby och det var en härlig känsla man fick av att nästan allt var öppet så sent på kvällen. Mycket aktiviteter. Jag och Elin gcik bland annat till almedals biblioteket där vi gjorde snygga pins. Vi mötte även Maria, Lina och Axel där och det var trevligt! Vi kom överens med Maria att mötas senare så att vi kunde gå till hamnplan tillsammans. :)

Munken var nästa ställe där vi satte oss vid rugbylagets bord och snackade. Trevligt! Det blev även en hel del dans och skratt, sen hade det gått några timmar.

Nästa stopp var hemma hos mattias för att ha förfest, då hade vår grupp förökats så det var Elin, Maria, Mattias, Martin, Simon, Erik och jag. Kul!

Tillslut kom vi i alla fall ner till hamnplan och där var det drag! HÄRLIGT!! Dans dans dans, all night long! Ett lyckorus som är berusande, mitt egna beroende. Dans. På Hamnplan fanns mycket folk man kände till, så fler blev vi, och roligare blev det!

Vi var där tills det stängde sedan vandrade vi alla upp till mattias igen och hängde där en stund. Men kvällen avslutades i alla fall halv 4 utanför mc donalds då jag och Elin begav oss hem.

En fantastisk kväll tack vare underbart sällskap och härlig musik och konstant dans!

Love,
Lorentina

4/10 - Minnen

TACK Elin, Mattias, Erik, Martin, Maria, Joel och Simon för en helt galet kul kväll! Värd att minnas! TACK!!

1/10 - Bilder






Min outfit idag + nya älskvärda skor

1/10 - Flyger fram med himlavingar

Godmorgon!

Jag sitter i skolan och försöker att fördriva tiden. Kom hit klockan 07.05 och nu är klockan 07.15.. Pappa var tvungen att åka in till stan och jag var tvungen att åka med för annars kommer jag inte till skolan på något sätt. Annars får jag skjuts till bussen i Roma, men inte idag...

45 minuter kvar.. Då hinner jag att skriva lite om gårdagen!

Jag gjorde min dubbellektion på bilskolan, och det gick hur bra som helst! Han trodde att jag troligtvis bara behöver 5-6 lektioner till om det flyter på lika bra som det har gjort nu. Efter körlektionen gick jag och kärade ner mig i ett par högklackade kängor som jag har kollat in i typ 3 veckor. I TOTALLY LOVE THEM!

Sen vandrade jag mig ner till biblioteket och bosatte mig där med böcker, termos med kaffe, smörgås, buddha och andra energi-stenar! (de ger mig tur och ork). Så från halv 12 satt jag och pluggade allt möjligt från naturkunskap, geografi och körteori. Gick skitbra!!

Sedan klockan halv 15 tror jag kom Emma, och sedan Mattias! Vi satt och pratade men bestämde oss ganska snabbt att vi skulle förflytta oss till Hedbergs. Vi fikade där i en evighet typ och det började krypa i benen på mig..! (Så mycket kaffe som jag drack den dagen kan inte vara nyttigt!) Sen kom Anna och ville också vara med på fika. Men jag och Mattias sprang iväg en stund för att titta på skor. Och då köpte jag mina älsklingar! Jag lägger ut en bild när jag kommer hem :D

På kvällen var vi hemma hos Emma och Anna, och jag Emma och Mattias gjorde middag och såg på tv. Trevligt var det, men sedan var jag tvungen att dra mig hemåt med moppen min.



Love
Lorentina

RSS 2.0