30/11 - Somnar in i djupa drömmar



Nervös. Nervös nervös nervös!

Men jag ska försöka tassa på som vanligt (hahaha ;D).
Hm.

Imorgon är det tre-dag i skolan! Tema: Historiskt. Kul.. Not. Men jag tycker att det är kul att klä ut mig, så det blir i alla fall en liten hippie-Lorentina imorgon. Wiihoo, bästa någonsin!! ...

Kul att ha körlektion i den utklädnaden! Grymt.

Ajuste! Den efterlängtade klassfesten är imorgon hos Camilla! Det blir nog hur kul som helst. <3



Jag saknar Simon som en galning. Allra helst när han inte svarar. Åh, älskling kom hem till mig igen.



27/11 - I won't grow up



Jag och syster. Jag tycker inte om bilden så mycket, men jag tycker om oss, så därför lägger jag upp den. Tack för att du finns och gör livet lite roligare.

Mötet med fotocirkeln var riktigt kul! Jag blir så glad :) Nästa gång kanske det blir fotografering i studio för att ta portträttfoton. Hoppas!

Om 35 minuter är jag i Simons famn och äter Ben & Jerry <3

Ps. Jag älskar soundtracket från Skönheten och odjuret

27/11 - Lätta fötter

Jag mår fettbra idag! Jag kuggade körteoriprovet imorse! Hahhaha!

Fast jag har inte skrattat åt det hela dagen. Nä, för jag grät floder imorse, genom hela stan till skolan. Men efter ett uppmuntrande samtal av mammi, kom jag på benen igen. Sen träffade jag Emma, och det är då det roliga börjar!

Vi kom på att jag har blivit lurad. Jag har gått runt och trott att jag har gjort rätt. Jag har gjort A-fasen efter A-fasen, utan att veta att man ska göra de resterade faserna (B,C, E och F tror jag). Haha. Så när jag kommer dit till uppskrivningen så har jag inte gjort allt det jag skulle.

Men nu till det uppmuntrande: Jag fick 2 poäng ifrån godkänt, vilket innebär att jag inte har pluggat på ens hälften av det jag skulle gjort, men ändå så var jag så jävla nära G! Så, det kan jag gotta mig med. Jag får ta igen det nästa gång om en vecka eller två!

Men nu ska jag på möte med fotocirkeln och sen ikväll hem till Simon, tjohej!!

25/11 - Lorentina - den lagerkrönte

Laurentius är ett sedan 1100-talet brukat romerskt namn som betyder 'den lagerkrönte' och som i Sverige blev Lars. År 1890 hette 1.938 män Laurentius, år 1973 hade antalet minskat till 1.091. Nu(2008) heter 186 män i Sverige Laurentius.

Laurentia är ett sedan 1712 brukat latinskt namn som är en feminin form utav Laurentius. År 1890 hette 1.518 kvinnor Laurentia men år 1973 hade antalet minskat till 486. Idag(2008) heter endast 74 kvinnor Laurentia.

Laurentina är den feminina formen av Laurentinus som i sin tur kommer av Laurentius. År 1890 hette 526 kvinnor i Sverige Laurentina/Lorentina. År 2008 hade antalet sjunkit till endast 16 stycken.

Laura som är dagens vanligaste namn har används sedan 1737 och är en italiensk form av Laurentia. År 1890 hette 3.147 kvinnor Laura. År 1973 hade antalet minskat lite, till 2.658. År 2008 hette 3.423 kvinnor i Sverige Laura. År 2008 fick 91 flickor namnet Laura som tilltalsnamn.



Jag har äntligen hittat vad mitt namn kommer ifrån och vad det betyder! Pysselbitarna har fallit på plats och jag känner mig hel :)

Så det kommer ursprungligen ifrån det latinska namnet Laurentius, men har med tiden förenklats till bland annat det italienska namnet Laurentina/Lorentina. Det betyder iaf den lagerkrönte, som typ betyder ära. Sen kollade jag hur många som har Lorentina som tilltalsnamn idag i Sverige, och det är 5 nu och inte 4.

19/11 - Kärlekens språk

han är en värmande dans runt mig
han ger min själ lätta svävande vingar
han får min kropp att domna av lycka
han ser mig med glimt i blicken
han heter Simon Hillbom
och jag älskar honom

Jag vet för första gången inte hur jag ska beskriva något som känns obeskrivligt.
MEN JAG KÄNNER MIG APGLAD OCH KÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

18/11 - Livets dans

NEW MOON PREMIÄREN IMORGON MED BÄSTA ADINE!

- JAG ÄR GLAD!

Härlig dag idag, mycket tid i caffis med folk som ramlade ut och in vid mitt bord. KUL!

Nu är det bara att tagga inför helgen, då jag träffar min ängel Simon + en helgalen kul kväll ute på lördagen. Nice.

16/11 - Fotocirkeln

Jag är hemma efter en kul kväll hos Lina med Anna och Ann! Vi har suttit och kollat på varandras projekt "Veckans höjdpunkter". Sedan fick jag PS installerat i datorn och nu har jag lärt mig att göra ett eget copyright-märke och andra roligt knep i PS. PS är helt fantastiskt! Helt otroligt stort och mäktigt. En hel ny värld som har öppnats sig.

Här får ni se det!




16/11 - ljuvligaste frid

Julen är hos mig idag. En värmande glädje fylls inom mig. Snart närmar sig den mest harmoniska tiden på året. Jag är glad.

Helgen har varit fantastiskt kul. Har lärt känna en del människor, och andra lite mera. Många nya kunskaper om lite av varje, på de politiska planen men även de personliga. Så jag sitter här, tänker tillbaka och är glad. Tack för en bra och rutinbrytande helg.

I helgen som kommer får jag äntligen äntligen äntligen träffa Simon, mitt älsklings hjärta. Fredagsmys och sedan utgång på lördagen med de bästa! Nicklas kommer hem så det blir att fira honom.

Men nu ska jag plugga allt det jag har förskjutit under helgen :)

Love

8/11 - Kärleken

Det är svårt att vara utan honom som gör mig lycklig.

Jag längtar så tills nästa gång vi träffas. Jag längtar så tills lumpen är över. Jag längtar jag längtar jag längtar. Jag längtar tills jag kan känna din beröring på min kind. Snälla älskade gubben, kom hem till mig. Två veckor ser ut som en evighet i mina ögon. Jag vill att du ska vara min evighet. Din närvoro, inte din frånvaro.





http://picasaweb.google.com/lorentinaa/FotonTillFotocirkeln?authkey=Gv1sRgCI21-qvcioGGJA#

Här kan ni kolla in mina webbalbum, det kommer att komma flera.





8/11 - Dagen i stort



Det gick jättebra att vara barnvakt åt Iza igår! Vi åt tacos, såg på high school musical 3, spelade twister, gjorde läxorna och mycket mer :) Det var en kul kväll! Sen somnade jag i Simons rum. Jag var nära gråten av tanken på att han inte var där. Saknar honom så mycket. 2 veckor kvar nu bara.. suck..

Sen efter frukosten tillsammans med Jaenette, så sa jag hejdå till alla och bar mig hemmåt med moppen.

Pappa blev glad för våra presenter :) Vi gav honom en stor teckning som alla vi systrar har målat på, superfin verkligen! Sen lyxigt te, choklad och lite av varje :) Sånt som vår kära pappa tycker om :)

Vi har precis ätit pappas favorit rätt: Raggmunkar och bacon- GOTT!!!! Snart blir det avocado noch räkor och senare tosca päron, MUMS!

Lite senare ikväll kommer Anna och Emma hem hit och vi ska se en underbar barnfilm om en jättepanda och snacka :) Alltid lika trevligt!

Love,
Lorentina

7/11 - A drop in the ocean

Hösten byts ut mot vintern. Vinter slås ut av den härligaste tiden på året: Julen.

Julkänslan finns hos mig idag. Jag älskar det.




Idag ska jag plugga och sen bege mig hem till familjen Hillbom och vara barnvakt åt gulliga Iza :) Det ska bli riktigt kul tycker jag!

Har precis blivit klar med mitt manus inom filmkunskapen :) Jag är nöjd och har skapat en bra karaktär. Hoppas på MVG nu då ;)

4/11 - Fartfylldhet

Gårdagen var en bra dag. Fick skjuts in till stan till 9.30, då jag träffade Lina och Anna. Vi skulle ha ett möte inom vår Fotocirkel. Vi hade tagit med oss var sig 10 favorit foton och visat för varandra. Mycket positiv kritik, för vi är skitbra! Sen fikade vi och planerade inför nästa gång. Då ska vi fota och få lära oss att göra ett eget copyright märke. Det blir coolt! Ser fram emot att få lära mkig photoshop också, en helt ny värld :)

Sen efter det träffade jag på sötnosen Adine och vi försökte beställa biljett till mig till premiären av New Moon! Men segt som det var och en väldigt överbelastad hemsida, så tog det låååång tid. Men tillslut! Nu har jag biljetter till premiären bredvid Adine! Den har premiär den 20de, men den börjar den 19de kl 23.59 ;) Kommer dock att vara himla trött dagen efter, men va faaaan! det är de värt! Vi ska se Twilight hemma hos henne först och sen dra dit och vara supertaggade! Det blir nice :)

Sen efter att biljetterna var beställda så satt jag kvar i skolan själv och pluggade massvis (PÅ MIN LEDIGA DAG?!) aja, det var i alla fall jätteskönt att kunna ägna ner tid åt det då, hade ändå ingenting annat för mig.

När skolan stängde gick jag hem i snöstormen (inte riktigt kanske...) och kom tillslut fram blöt och kall till Anna och Emmas lägenhet där de satt och var söta och snälla. Vi drack te och pratade :) Sen följde Emma mig till mc donalds så att jag kunde få i mig middag. Höhö, gott!
När jag väl beställde så kom jag på hur jag inte ska vara: som hon i kassan. Jag ska vara en färgglad, munter och en brettleende kassörska! Jag ska skratta med dem om de skrattar, jag ska vara så som jag vill att andra ska vara mot mig! jag ska vara en underbar donken-tjej som alla kommer att älska! haha

Sen efter en stund på stan med Emma gick hon. LYCKOST SOM FÅR PIZZA OCH SITTA VID DATORN PÅ LEKTIONEN!

Ehum,.. iaf... :)

Elin kom! Vi var på friskis och jobbade oss igenom ett Stations-pass! Bra jobbat av oss (mest av dig din vältränade filur). Jag gjorde så gott jag kunde. Jag blev förvånad över hur kul det var! Så direkt när jag har skaffat körkort ska jag köra friskis-kort!

Efter en hel dag kommer det vi äntligen har längtat efter: MICHAEL JACKSON, THIS IS IT!!!!!! Biodax och väldigt peppade var vi! (efter att ha sjungit högt och dansat i duschen efter friskis passet). Den var underbar. Underbar underbar underbar.

Tack alla som gjorde min dag till en bra dag! Ganska många faktiskt :)

Love,
Lorentina





3/11 - Som i ett hav av godis

Jag är pigg och glad med en god klubba i munnen :)

Jag sitter hemma med den bärbaradatorn i famnen och skriver på ett svanska tal. Det går otroligt bra, mest tack vare för att det är ett underbart tema jag har valt: MINA BÄSTA VÄNNER. Så jag skriver ett tal om er :) Jag har kommit halvvägs och känner mig nöjd.

Sen blir det att ägna mucho tid åt körteori för igår bokade jag teoriprovet och uppkörningen! Galet pirrigt men jag är jävligt förväntansfull! Och jag ber till gud att jag slipper köra upp med you-know-who. Jag vill ha Kurt, annars får jag panik. Åh för guds skull, ge mig Kurt!

Så den 23 och den 25 november gäller det...

Snart ska Björn ifrån Mc Donalds ringa mig och vi ska komma överens om vilket datum jag ska börja. Spännande :)

Nej, nu måste jag återgå till mitt studerande.

2/11 - Helgen

Tiden går fort när man har roligt. Jag har inte hunnit tänka på att skriva nytt inlägg på länge, men det ser jag som något positivt! Min tillvaro är fylld med liv och saker att göra, så jag är nöjd.

Helgen har varit fantastiskt bra. I fredags var Simon med mig i skolan en stund. Det var kul och väldigt omväxlande. Mina vanligtvis sega fredagar, blev rolig och utom förväntan.

När skoldagen drogs sig mot sitt slut tog jag bussen hem till Finaste. Vi började på en gång med att hjälpa familjen inför deras halloween-fest som skulle vara under kvällen. Sen var det dags för det roliga: Att klä ut sig! :) Ni kan se hur nice min kostym var, nöjd som katten. Jag kallar den Zombie Sjuksköteskan! Uppfinningsrikt, eller hur? Haha, det var kul att göra den i alla fall :)



Kvällen var jättekul och trevlig med roligt folk, god mat, skräckfilm och mycket mer :)


Världens sämsta film btw. Men måste medge att It är fettäcklig. Men filmen kunde inte vara sämre än vad den var. Kom igen, en magisk jättespindel?!


Resten av helgen gick åt att gå på en 50 års fest (som var rolig!), se på film och ta det lugnt. Jag älskar att vara med Simon. Ett av de bästa sakerna jag vet. Nu dröjer det 3 veckor kvar tills nästa gång vi ses och det tär och gör ont inom oss.

Jag älskar honom.






RSS 2.0